Telecomunicații

FiberOne în telecomunicaţii


telecomunicatii

Compania noastră activează, de la înfiinţare, în domeniul comunicaţiilor la distanţă. Mare parte din succes se datorează experienţei bogate pe care o avem, în telecomunicaţii. Fondatorii săi, deja buni cunoscători ai domeniului, şi cu o înaltă specializare, au sesizat rapid curentul ascendent al evoluţiei pieţei. Drept dovadă, au fost printre primii implementatori ai noutăţilor tehnologice din telecomunicaţii.

Despre mediul de dezvoltare

Este probabil ca mulţi dintre noi, când se vorbeşte de telecomunicaţii, să facă imediat asocierea acestora cu serviciile de telefonie mobilă. În realitate, este vorba de un domeniu mult mai vast decât atât. Este vorba de un domeniu care include diverse servicii de comunicaţii la distanţă, fiecare cu beneficiile proprii. Aşadar, în acelaşi domeniu sunt incluse: serviciile de difuzare televizată, telefonia (atât fixă, cât şi mobilă), internetul şi reţelele de calculatoare.

Fiecare din aceste departamente are specialiştii săi. Cunoştinţele şi abilităţile necesare fiecărui departament sunt centrate pe segmentul de lucru propriu fie telefoniei (fixe sau mobile), fie internetului, sau televiziunii.

 

Fiecare din segmentele de activitate specifice telecomunicaţiilor se înscrie într-un ritm alert de dezvoltare şi actualizare. Adaptându-se la mediul secolului 21 şi la era tehnologiei informaţiei, telecomunicaţiile cunosc o evoluţie rapidă, pe oricare din departamente.

 

Întrebarea este: în care dintre segmente ne încadrăm, de fapt?

 

Telecomunicaţii prin fibră optică

 

Pe scurt, FiberOne se ocupă de direcţia de dezvoltare a telecomunicaţiilor prin fibră optică.

 

Ştim că un sistem (orice sistem) de telecomunicaţii are nevoie, pentru a funcţiona, de un transmiţător digital sau analog, de un receptor compatibil, şi de o conexiune prin cablu sau fără fir (wireless). În tot acest sistem, FiberOne intervine pentru a asigura conexiunea respectivă prin intermediul fibrei optice.

 

După ce domeniul telecomunicaţiilor a cunoscut câteva perioade distincte de dezvoltare, s-a ajuns în prezent la instalări de fibră optică pentru reţele. Fibra optică permite furnizarea de servicii de calitate superioară, şi alinierea acestora la standardele europene.

 

Rolul FiberOne în telecomunicaţii prin fibră optică

 

Instalarea de sisteme care au la bază conexiuni prin fibră optică constituie una din cele mai noi tendinţe în telecomunicaţii. Avantajele sunt reale, şi de necontestat.

 

Rolul FiberOne este cel al unei companii care garantează instalarea şi buna funcţionare a reţelelor de fibră optică. Implicit, noi contribuim la materializarea proiectelor celor mai ambiţioase de dezvoltare pe acest segment, în telecomunicaţii.