Internet fibră optică

FiberOne asigură accesul la servicii de internet prin fibră optică


Internet fibra optica

Deja mai multe companii de pe piaţa de telecomunicaţii s-au orientat către furnizarea de servicii prin fibră optică. Dintre acestea, cel mai apreciat este serviciul de internet broadband.

Cu ajutorul FiberOne, aceste companii reuşesc să ofere clienţilor pachetele de internet potrivite, conform noii tehnologii. Echipa noastră creează condiţiile necesare de infrastructură, prin instalarea şi configurarea de reţele de fibră optică.

Internet prin fibră optică: mai multe avantaje, zero dezavantaje

Nu este nevoie să mai precizăm că a opta pentru internet prin fibră optică este cea mai bună alegere. Avantajele oferite de această tehnologie vorbesc de la sine:

  • Cablurile optice asigură o capacitate mai mare de transfer, datorita benzii mai mari corespunzatoare frecvenţelor din domeniul optic;
  • Costurile aferente montării de reţele de fibră optică sunt reduse, pe termen lung, maximizând eficienţa transmisiilor de date;
  • Fibrele optice sunt imune la interferenţe electromagnetice;
  • Cablurile de fibră optică au un timp de exploatare mai mare decat cablurile electrice. Explicaţia constă în toleranţe mari pe care le au la schimbările de mediu;
  • Fibrele optice sunt imune la interferenţe cum ar fi cele cauzate de fulgere, etc.
  • Fibrele optice sunt mai uşor de instalat şi de intreţinut, şi sunt mai sigure.

Dacă am expus cu uşurinţă beneficiile pe care reţelele de cabluri optice le oferă, este aproape imposibil să identificăm argumente împotriva instalării lor.

 

FiberOne a văzut în aceasta o oportunitate de dezvoltare, şi realizează proiecte de succes pentru a aduce internetul de mare viteză în case şi clădiri de birouri.

 

Detalii tehnice pentru internetul prin fibră optică

 

Ca specialişti în domeniu, dorim să prezentăm câteva date concludente privind eficienţa noii tehnologii. Spre deosebire de internetul de tip dial-up, sau de internetul prin cablu, cel prin fibră optică permite rate foarte mari de transfer de date. În funcţie de echipamentele utilizate, vitezele de download/upload pot fi de 50 Mbps, 100 Mbps, 250 Mbps, 500 Mbps şi chiar de 1 Gbps.

 

Instalările de fibră optică permit acces şi viteze de internet incomparabil mai bune decât cele de până acum. De reţinut că, indiferent care ar fi obiceiurile de utilizare a internetului de către clienţi, este nevoie de internet de mare viteză.

 

Flexibilitatea pachetelor de servicii de internet se bazează cu precădere pe utilizarea unei infrastructuri optimizate.