Instalare fibră optică

Instalare fibră optică


Instalare fibra optica

Domeniul principal de activitate al companiei noastre este instalarea de reţele de telecomunicaţii prin fibră optică. Modern şi în rapidă ascensiune, acest domeniu a făcut FiberOne să exceleze în lucrările pe care le execută. A făcut din FiberOne – no. 1 în implementarea proiectelor de instalare fibră optică.

Consideraţii generale privind serviciile de instalare fibră optică

În funcţie de cunoştinţele sau experienţa fiecăruia, serviciile de telecomunicaţii (la nivel de infrastructură) pot părea fie simple, fie complexe.

În calitate de specialişti, vom preciza câteva aspecte esenţiale. Deşi cablul optic nu este unul fragil, instalarea propriu-zisă trebuie făcută cu atenţie şi precizie de expert. Cât despre reţelele de cupru de care ne ocupăm, acestea pot prezenta mai multe similitudini cu cele de fibră optică.

Totuşi, instalarea trebuie făcută diferenţiat, ţinând cont în primul rând de particularităţile celor două tipuri de cabluri. Specialiştii noştri cunosc foarte bine diferenţele dintre cupru şi sticlă, şi aplică principiile de lucru necesare ficăruia dintre materiale.

 

În cazul cablurilor optice, de pildă, există o rază minimă de îndoire, şi o sarcină de tracţiune maximă. La instalare, un expert va ţine cont de cele două valori şi va avea grijă să nu le depăşească.

 

Precizări privind lucrările de instalare fibră optică

 

Fiecare proiect şi fiecare nouă instalare presupun urmărirea unor instrucţiuni clare. Instalările de cabluri optice trebuie făcute astfel încât să se obţină funcţionarea optimă a acestora:

 

  • nu trebuie răsucit cablul;
  • nu trebuie depăşite niciodată razele de îndoire, nici în timpul şi nici ulterior instalării;
  • nu trebuie depăşite sarcinile de tracţiune recomandate;
  • în cazul unor incertitudini cu privire la valorile menţionate mai sus, este nevoie să fie contactat furnizorul cablurilor de fibră optică;
  • nu trebuie strivit cablul. Ca regulă generală, trebuie evitată orice modificare ce i s-ar putea aduce acestuia;
  • cablurile de fibră optică nu trebuie rezemate de margini ascuţite, şi trebuie curăţate colţurile;
  • trebuie urmărită sarcina de tracţiune în timpul instalării;
  • e recomandată instalarea de protecţie suplimentară a cablurilor, în zone cu risc ridicat;
  • nu trebuie depăşită limita maximă a ridicării pe verticală;
  • este necesară protejarea cablurilor în orice reţea nou instalată. Firele optice nu trebuie lăsate libere sub pardoseală, de exemplu. Procedând astfel, se va evita expunerea cablurilor la accidente diverse.