fiberone


Instalare fibră opticăInstalare fibra optica

Domeniul principal de activitate al companiei noastre este instalarea de reţele de telecomunicaţii prin fibră optică. Modern şi în rapidă ascensiune, acest domeniu a făcut FiberOne să exceleze în lucrările pe care le execută. A făcut din FiberOne - no. 1 în implementarea proiectelor de instalare fibră optică.


Consideraţii generale privind serviciile de instalare fibră optică


În funcţie de cunoştinţele sau experienţa fiecăruia, serviciile de telecomunicaţii (la nivel de infrastructură) pot părea fie simple, fie complexe.


În calitate de specialişti, vom preciza câteva aspecte esenţiale. Deşi cablul optic nu este unul fragil, instalarea propriu-zisă trebuie făcută cu atenţie şi precizie de expert. Cât despre reţelele de cupru de care ne ocupăm, acestea pot prezenta mai multe similitudini cu cele de fibră optică.

Totuşi, instalarea trebuie făcută diferenţiat, ţinând cont în primul rând de particularităţile celor două tipuri de cabluri. Specialiştii noştri cunosc foarte bine diferenţele dintre cupru şi sticlă, şi aplică principiile de lucru necesare ficăruia dintre materiale.


În cazul cablurilor optice, de pildă, există o rază minimă de îndoire, şi o sarcină de tracţiune maximă. La instalare, un expert va ţine cont de cele două valori şi va avea grijă să nu le depăşească.


Precizări privind lucrările de instalare fibră optică


Fiecare proiect şi fiecare nouă instalare presupun urmărirea unor instrucţiuni clare. Instalările de cabluri optice trebuie făcute astfel încât să se obţină funcţionarea optimă a acestora: